Pushing Hands Workshops

Wat je in pushing hands (PH) doet, is hetzelfde als in de vorm… Want bij PH oefen je de bewegingen die je in de vorm hebt geleerd samen met een partner. Toch voelt tai chi anders als je samen met een partner oefent. In de vorm duw je in de lucht. Met een partner kun je testen of je daadwerkelijk in balans kunt blijven. En als je zelf niet beweegt, kan de ander jou in beweging zetten. Hoe ontspannen kun je dan bewegen? PH is ook een spel is waarbij je de ander uit balans probeert te brengen. Niet vanuit spierkracht om te zien wie de sterkste is maar vanuit de tai chi principes, dus met zachtheid. 
 
datum locatie tijd docent thema prijs
26-5 Streekbos (mooi weer) of Gymzaal (regen) 12:00-13:30 Cora Postma Vrij trainen gratis
23-6 Streekbos (mooi weer) of Gymzaal (regen) 12:00-15:00 Scheidsrechters-team (STN) Algemeen en wedstrijdtraining gratis
Locatie Gymzaal: Praktijkschool West-Friesland, A.M.G. Smidtweg 1, 1613 MA Grootebroek (NH)
Locatie Streekbos: Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel.
 
Wij organiseren workshops voor ‘beginners’ in januari en februari. In een aantal basisoefeningen kun je pushing hands komen ervaren. Je leert hoe je PH kunt gebruiken om op (zeer) zachte wijze je tai chi vaardigheden te testen en te vergroten. Ook zonder of juist met veel tai chi ervaring ben je welkom. 
 
Een absolute aanrader is de workshop in maart van Pim van den Broek. Enthousiasme, gedrevenheid en originaliteit kenmerken zijn workshops. Zijn benadering van PH vanuit de vijf elementen en zijn ideeën over het voelen van ‘structuur’ overstijgen het pushen en zijn goed toepasbaar in je tai chi vormen. Een aanrader voor ieder, hoe (on)ervaren je ook bent. 
 

In de visie van taijischool Shen is tai chi een vechtkunst. Dat betekent in de praktijk dat we zowel openstaan voor PH als oefenmiddel voor verdieping en verfijning van tai chi als het openstaan voor het plezier van competitie pushing hands. Tijdens de Open Dag Water & recreatie Streekbos in Bovenkarspel op 23 juni geeft taijischool Shen verschillende demonstraties. Er zijn dan ook demonstraties (wedstrijd)training pushing hands in samenwerking met het (STN) Scheidsrechter team. Deelname is vrij.

 
Uiteindelijk zijn het de oefenpartners die zelf en vooral samen bepalen wat en hoe zij PH willen beoefenen. Vrij pushen geeft je de gelegenheid om in april en mei trainen. Hierbij beslis je zelf en vooral samen met je oefenpartner wat en hoe jullie PH willen beoefenen. 
 
Pushing hands is vooral een heel leuke vorm van tai chi. 
 
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Cora Postma: 06-22212446
Je kunt je aanmelden via cora_postma@quicknet.nl