Workshops Pushing Hands 2020

Tai chi voelt anders als je samen met een partner oefent.

In de vorm duw je in de lucht. Met een partner kun je testen of je daadwerkelijk in balans kunt blijven. En als je zelf niet beweegt, kan de ander jou in beweging zetten. Hoe ontspannen kun je dan bewegen? PH is ook een spel is waarbij je de ander uit balans probeert te brengen. Niet vanuit spierkracht om te zien wie de sterkste is maar vanuit de tai chi principes, dus met zachtheid.

In deze workshops  ervaar je hoe je PH kunt gebruiken om op (zeer) zachte wijze je tai chi vaardigheden te testen en te vergroten. Ook zonder of juist met veel tai chi ervaring ben je welkom! Voor wie wil: na afloop van de workshops kun je nog ‘vrij pushen’.

 

In de PH workshop in 23 februari neemt Cora Postma je mee naar de basisbeginselen van de PH. We onderzoeken hoe de tai chi basisprincipes uit de klassieken zich vertalen in de PH.

Tom Vrieling weet als geen ander hoe je vanuit structuur en ontspanning heel sterk kunt zijn in de niet agressieve zelfverdediging waar tai chi voor staat. Hij deelt zijn kennis en ervaring met ons in de workshop op 29 maart.

Enthousiasme, gedrevenheid en originaliteit kenmerken de workshops van Pim van den Broek. Hij benadert de PH vanuit de vijf elementen op 26 april. Zijn originele visie laat zich niet in een enkele stijl vangen en is systeem-overstijgend breed.

 

Erik Dreijer is een ervaren scheidsrechter en betrokken bij de STN competitie PH. Schrik niet van het woord ‘wedstrijd’. PH is ook te beoefenen als een leuk spel. Dat kunnen Erik Dreijer en Cora Postma je op 28 juni laten ervaren.

Ook Henk Janssen is een zeer ervaren docent die de technische aspecten van PH helder en invoelbaar kan presenteren. In zijn workshop op 25 oktober oefenen we hoe je elkaar kunt helpen bij het ontspannen in een goede structuur, middels oefeningen om beter te leren "luisteren" naar jezelf en de ander.

Vrij trainen betekent dat we elkaar als oefenpartners opzoeken en je samen kunt beslissen welke PH oefeningen je wilt trainen.

 

Wil je meedoen? Laat het ons tijdig weten!