Nieuws

Tai chi voelt anders als je samen met een partner oefent.

In de vorm duw je in de lucht. Met een partner kun je testen of je daadwerkelijk in balans kunt blijven. En als je zelf niet beweegt, kan de ander jou in beweging zetten. Hoe ontspannen kun je dan bewegen? PH is ook een spel is waarbij je de ander uit balans probeert te brengen. Niet vanuit spierkracht om te zien wie de sterkste is maar vanuit de tai chi principes, dus met zachtheid.

In deze workshops  ervaar je hoe je PH kunt gebruiken om op (zeer) zachte wijze je tai chi vaardigheden te testen en te vergroten. Ook zonder of juist met veel tai chi ervaring ben je welkom! Voor wie wil: na afloop van de workshops kun je nog ‘vrij pushen’.

 

In de PH workshop in 23 februari neemt Cora Postma je mee naar de basisbeginselen van de PH. We onderzoeken hoe de tai chi basisprincipes uit de klassieken zich vertalen in de PH.

Tom Vrieling weet als geen ander hoe je vanuit structuur en ontspanning heel sterk kunt zijn in de niet agressieve zelfverdediging waar tai chi voor staat. Hij deelt zijn kennis en ervaring met ons in de workshop op 29 maart.

Enthousiasme, gedrevenheid en originaliteit kenmerken de workshops van Pim van den Broek. Hij benadert de PH vanuit de vijf elementen op 26 april. Zijn originele visie laat zich niet in een enkele stijl vangen en is systeem-overstijgend breed.

 

Erik Dreijer is een ervaren scheidsrechter en betrokken bij de STN competitie PH. Schrik niet van het woord ‘wedstrijd’. PH is ook te beoefenen als een leuk spel. Dat kunnen Erik Dreijer en Cora Postma je op 28 juni laten ervaren.

Ook Henk Janssen is een zeer ervaren docent die de technische aspecten van PH helder en invoelbaar kan presenteren. In zijn workshop op 25 oktober oefenen we hoe je elkaar kunt helpen bij het ontspannen in een goede structuur, middels oefeningen om beter te leren "luisteren" naar jezelf en de ander.

Vrij trainen betekent dat we elkaar als oefenpartners opzoeken en je samen kunt beslissen welke PH oefeningen je wilt trainen.

 

Wil je meedoen? Laat het ons tijdig weten!

 

Op 9 november werd door de Stichting TaijiQuan Nederland weer het jaarlijkse festival georganiseerd, ook dit jaar in Utrecht. Onderdeel van dit festival zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen Tai Chi. Dit jaar werd Taijischool-Shen vertegenwoordigd door Niels, Margreet en Cora. Alle drie hebben zij mooie medailles verdiend en veel plezier beleefd tijdens hun deelname. 

Een verslag van Cora vind je op deze link

Een verslag van Margreet vind je op deze link

Een verslag van Niels vind je op deze link.

 

Nu het buiten alweer vroeg donker begint te worden, zijn wij al met de voorbereiding bezig voor het komende Kerstfeest.

Dit zal worden gevierd op zondag 22 december 2019. Alle cursisten zijn weer van harte uitgenodigd.

Zoals elk jaar willen we er weer een fijn feest van maken met zijn allen. We doen ons best om de zaal prachtig te versieren. 

We vragen jullie om wat lekkers mee te nemen. Leef je uit in de keuken! Dan zorgen wij voor de koffie en de thee.

Tijd: 12.30- 16.00

Zaal open: 12.00

Bijdrage: € 8.00

 

 

Wil je zelf of samen met anderen een demonstratie geven of ons met een ander talent verrassen? Laat het ons maar even weten.

Verder komen deze middag alle vormen weer aan bod, genieten we van een hapje en een drankje, en sluiten we af met de klankschalen.

Het inschrijfformulier ligt klaar op de bok!

 

Warme groet,

Gerard en Margareth

 

 

 

 

Zet je het in je agenda?  De Open Dag Recreatie en Sport in het Streekbos is dit jaar op zondag 23 juni. Taijischool Shen zal ook dit jaar volop aanwezig zijn op dit gezellige en sportieve evenement. Je kunt kijken naar demonstraties maar ook zelf meedoen met de beginselen van Taiji en QiGong. Wij zijn er van 10:30 tot 16:30 maar je kunt ook gewoon even langswippen. Gezellig als je komt!

Je kunt ons vinden bij het strandje aan de rechterkant, op deze plek:

Taijischool Shen geeft op de woensdagavond les aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met Taiji. Deze cursus is gericht op de basisvaardigheden van Tai Chi en Chi Kung. De lessen duren anderhalf uur. Eerst doen we een half uur Chi Kung oefeningen en daarna gaan we werken aan de 24 Yang handvorm en de Sun handvorm. De lestijden zijn van 19:45 tot 21:45 en ook deze lessen zijn in de gymzaal van de Praktijkschool.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op deze avond. Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!

Meld je aan via het contactformulier of bel: 06-40398264

 

 

De vakantie is weer voorbij, het nieuwe Tai Chi seizoen is weer begonnen. Vanaf dit seizoen zijn er een aantal veranderingen in de indeling van de lessen:

 • Op Dinsdagavond, Woensdagavond en Donderdagmiddag Tai Chi Chuan voor beginners
 • Op Donderdagavond en Vrijdagavond Tai Chi Chuan voor gevorderden.

Op de dinsdagavond voor beginners en middengroep is de groep erg groot geworden. We hebben dan ook besloten om op de woensdagavond een nieuwe cursus voor beginners en middengroep te starten. Het is dan ook mogelijk om van de dinsdagavond te schuiven naar de woensdagavond. 

Op woensdagavond beginnen we met de zwaard- en waaierlessen. De begincursus Tai Chi Chuan is dan van 19:45 tot 21:15. Van 21:15 tot 21:45 oefenen we de 48 Yang stijl mengvorm.

Het lesprogramma voor deze avonden:

 • Dinsdagavond:
  • 19:30 - 21:00  Chi Kung, Sun Style en 24 Yang vorm
  • 21:00 - 21:30  48 Yang vorm
 • Woensdagavond:
  • 18:30 - 19:15 Zwaardvormen
  • 19:15 - 19:45 Waaier
  • 19:45 - 21:15 Chi Kung, Sun Style en 24 Yang vorm
  • 21:15 - 21:45  48 Yang vorm

De lessen op donderdagavond blijven gelijk. We beginnen om 19:00 met de sabel- en zwaardlessen. Van 20:00 tot 22:00 de Chi Kung, Sun Style,  24 Yang vorm, 48 Yang vorm en de Chen-mix.

Op de vrijdagavond start een nieuwe waaiercursus voor beginners, deze is van 18:30 tot 19:30. Daarna van 19:30 tot 21:30 zoals op donderdag: Chi Kung, Sun Style, 24 en 48 Yang vorm en Chen-mix.

Voor iedereen is er nu de mogelijkheid een avond te kiezen die bij je past. We gaan dit seizoen de vormen verder uitdiepen en werken aan de essenties van de houdingen en bewegingen in de Tai Chi.

 

In het nieuwe seizoen beginnen wij met een uitbreiding van de waaiercursus op vrijdagavond. Deze waaiercursus is zowel voor beginners als voor gevorderden. Nieuwe leden die interesse hebben, kunnen instromen. De tijden zijn van 18:30 tot 19:30 dus voorafgaand aan de reguliere taiji lessen op vrijdagavond. Heb je interesse? Dan horen wij dit graag!