Nieuws

Zet je het in je agenda?  De Open Dag Recreatie en Sport in het Streekbos is dit jaar op zondag 23 juni. Taijischool Shen zal ook dit jaar volop aanwezig zijn op dit gezellige en sportieve evenement. Je kunt kijken naar demonstraties maar ook zelf meedoen met de beginselen van Taiji en QiGong. Wij zijn er van 10:30 tot 16:30 maar je kunt ook gewoon even langswippen. Gezellig als je komt!

Je kunt ons vinden bij het strandje aan de rechterkant, op deze plek:

Taijischool Shen geeft op de woensdagavond les aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met Taiji. Deze cursus is gericht op de basisvaardigheden van Tai Chi en Chi Kung. De lessen duren anderhalf uur. Eerst doen we een half uur Chi Kung oefeningen en daarna gaan we werken aan de 24 Yang handvorm en de Sun handvorm. De lestijden zijn van 19:45 tot 21:45 en ook deze lessen zijn in de gymzaal van de Praktijkschool.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op deze avond. Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!

Meld je aan via het contactformulier of bel: 06-40398264

 

 

Wat je in pushing hands (PH) doet, is hetzelfde als in de vorm… Want bij PH oefen je de bewegingen die je in de vorm hebt geleerd samen met een partner. Toch voelt tai chi anders als je samen met een partner oefent. In de vorm duw je in de lucht. Met een partner kun je testen of je daadwerkelijk in balans kunt blijven. En als je zelf niet beweegt, kan de ander jou in beweging zetten. Hoe ontspannen kun je dan bewegen? PH is ook een spel is waarbij je de ander uit balans probeert te brengen. Niet vanuit spierkracht om te zien wie de sterkste is maar vanuit de tai chi principes, dus met zachtheid. 
 
datum locatie tijd docent thema prijs
26-5 Streekbos (mooi weer) of Gymzaal (regen) 12:00-13:30 Cora Postma Vrij trainen gratis
23-6 Streekbos (mooi weer) of Gymzaal (regen) 12:00-15:00 Scheidsrechters-team (STN) Algemeen en wedstrijdtraining gratis
Locatie Gymzaal: Praktijkschool West-Friesland, A.M.G. Smidtweg 1, 1613 MA Grootebroek (NH)
Locatie Streekbos: Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel.
 
Wij organiseren workshops voor ‘beginners’ in januari en februari. In een aantal basisoefeningen kun je pushing hands komen ervaren. Je leert hoe je PH kunt gebruiken om op (zeer) zachte wijze je tai chi vaardigheden te testen en te vergroten. Ook zonder of juist met veel tai chi ervaring ben je welkom. 
 
Een absolute aanrader is de workshop in maart van Pim van den Broek. Enthousiasme, gedrevenheid en originaliteit kenmerken zijn workshops. Zijn benadering van PH vanuit de vijf elementen en zijn ideeën over het voelen van ‘structuur’ overstijgen het pushen en zijn goed toepasbaar in je tai chi vormen. Een aanrader voor ieder, hoe (on)ervaren je ook bent. 
 

In de visie van taijischool Shen is tai chi een vechtkunst. Dat betekent in de praktijk dat we zowel openstaan voor PH als oefenmiddel voor verdieping en verfijning van tai chi als het openstaan voor het plezier van competitie pushing hands. Tijdens de Open Dag Water & recreatie Streekbos in Bovenkarspel op 23 juni geeft taijischool Shen verschillende demonstraties. Er zijn dan ook demonstraties (wedstrijd)training pushing hands in samenwerking met het (STN) Scheidsrechter team. Deelname is vrij.

 
Uiteindelijk zijn het de oefenpartners die zelf en vooral samen bepalen wat en hoe zij PH willen beoefenen. Vrij pushen geeft je de gelegenheid om in april en mei trainen. Hierbij beslis je zelf en vooral samen met je oefenpartner wat en hoe jullie PH willen beoefenen. 
 
Pushing hands is vooral een heel leuke vorm van tai chi. 
 
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Cora Postma: 06-22212446
Je kunt je aanmelden via cora_postma@quicknet.nl

De vakantie is weer voorbij, het nieuwe Tai Chi seizoen is weer begonnen. Vanaf dit seizoen zijn er een aantal veranderingen in de indeling van de lessen:

 • Op Dinsdagavond, Woensdagavond en Donderdagmiddag Tai Chi Chuan voor beginners
 • Op Donderdagavond en Vrijdagavond Tai Chi Chuan voor gevorderden.

Op de dinsdagavond voor beginners en middengroep is de groep erg groot geworden. We hebben dan ook besloten om op de woensdagavond een nieuwe cursus voor beginners en middengroep te starten. Het is dan ook mogelijk om van de dinsdagavond te schuiven naar de woensdagavond. 

Op woensdagavond beginnen we met de zwaard- en waaierlessen. De begincursus Tai Chi Chuan is dan van 19:45 tot 21:15. Van 21:15 tot 21:45 oefenen we de 48 Yang stijl mengvorm.

Het lesprogramma voor deze avonden:

 • Dinsdagavond:
  • 19:30 - 21:00  Chi Kung, Sun Style en 24 Yang vorm
  • 21:00 - 21:30  48 Yang vorm
 • Woensdagavond:
  • 18:30 - 19:15 Zwaardvormen
  • 19:15 - 19:45 Waaier
  • 19:45 - 21:15 Chi Kung, Sun Style en 24 Yang vorm
  • 21:15 - 21:45  48 Yang vorm

De lessen op donderdagavond blijven gelijk. We beginnen om 19:00 met de sabel- en zwaardlessen. Van 20:00 tot 22:00 de Chi Kung, Sun Style,  24 Yang vorm, 48 Yang vorm en de Chen-mix.

Op de vrijdagavond start een nieuwe waaiercursus voor beginners, deze is van 18:30 tot 19:30. Daarna van 19:30 tot 21:30 zoals op donderdag: Chi Kung, Sun Style, 24 en 48 Yang vorm en Chen-mix.

Voor iedereen is er nu de mogelijkheid een avond te kiezen die bij je past. We gaan dit seizoen de vormen verder uitdiepen en werken aan de essenties van de houdingen en bewegingen in de Tai Chi.

 

In het nieuwe seizoen beginnen wij met een uitbreiding van de waaiercursus op vrijdagavond. Deze waaiercursus is zowel voor beginners als voor gevorderden. Nieuwe leden die interesse hebben, kunnen instromen. De tijden zijn van 18:30 tot 19:30 dus voorafgaand aan de reguliere taiji lessen op vrijdagavond. Heb je interesse? Dan horen wij dit graag!

 

Op 10 juni 2018 wordt weer de jaarlijkse Open dag Water en Recreatie georganiseerd in het Streekbos. Ook deze keer zal Taijischool Shen weer aanwezig zijn bij dit leuke evenement. Wij geven demonstraties Taiji en QiGong en wij laten zien wat Taijischool-shen te bieden heeft, bijvoorbeeld:

 

Yang-style 24 

 

Waaier vormen

 

Yang 24

Sabel vorm

 

Yang 48

 

Je kunt ons op deze plek vinden:

Zien we jou ook op 10 juni?

 

De dagen worden steeds korter en het jaar is al bijna weer voorbij. De pepernoten en kerstkransjes liggen al een tijdje in de winkels. Ook onze traditionele kerstviering staat dan weer voor de deur.

 

Dit jaar vieren we het feest op 17 december.

Alle cursisten zijn weer van harte uitgenodigd. 

 

Tijd: 13.00-16.00 uur

Zaal open: 12.30 uur

Bijdrage: € 5,00 p.p.

 

 

Wij gaan weer ons best doen om de zaal prachtig en sfeervol te versieren. Onze vraag aan jullie is of jullie wat lekkers te eten of te drinken willen meenemen.

Wil je zelf of samen met anderen een demonstratie geven of ons met een ander talent verrassen? Laat het ons maar even weten.

Verder komen deze middag alle vormen weer aan bod, genieten we van een hapje en een drankje, en sluiten we af met de klankschalen.

 

 

Het inschrijfformulier ligt klaar op de bok!

 

 

Warme groet,

 

Gerard en Margareth