Nieuws

Nu het buiten alweer vroeg donker begint te worden, zijn wij al met de voorbereiding bezig voor het komende Kerstfeest.

Dit zal worden gevierd op zondag 22 december 2019. Alle cursisten zijn weer van harte uitgenodigd.

Zoals elk jaar willen we er weer een fijn feest van maken met zijn allen. We doen ons best om de zaal prachtig te versieren. 

We vragen jullie om wat lekkers mee te nemen. Leef je uit in de keuken! Dan zorgen wij voor de koffie en de thee.

Tijd: 12.30- 16.00

Zaal open: 12.00

Bijdrage: € 8.00

 

 

Wil je zelf of samen met anderen een demonstratie geven of ons met een ander talent verrassen? Laat het ons maar even weten.

Verder komen deze middag alle vormen weer aan bod, genieten we van een hapje en een drankje, en sluiten we af met de klankschalen.

Het inschrijfformulier ligt klaar op de bok!

 

Warme groet,

Gerard en Margareth

 

 

 

 

Zet je het in je agenda?  De Open Dag Recreatie en Sport in het Streekbos is dit jaar op zondag 23 juni. Taijischool Shen zal ook dit jaar volop aanwezig zijn op dit gezellige en sportieve evenement. Je kunt kijken naar demonstraties maar ook zelf meedoen met de beginselen van Taiji en QiGong. Wij zijn er van 10:30 tot 16:30 maar je kunt ook gewoon even langswippen. Gezellig als je komt!

Je kunt ons vinden bij het strandje aan de rechterkant, op deze plek:

Taijischool Shen geeft op de woensdagavond les aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met Taiji. Deze cursus is gericht op de basisvaardigheden van Tai Chi en Chi Kung. De lessen duren anderhalf uur. Eerst doen we een half uur Chi Kung oefeningen en daarna gaan we werken aan de 24 Yang handvorm en de Sun handvorm. De lestijden zijn van 19:45 tot 21:45 en ook deze lessen zijn in de gymzaal van de Praktijkschool.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op deze avond. Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!

Meld je aan via het contactformulier of bel: 06-40398264

 

 

De vakantie is weer voorbij, het nieuwe Tai Chi seizoen is weer begonnen. Vanaf dit seizoen zijn er een aantal veranderingen in de indeling van de lessen:

 • Op Dinsdagavond, Woensdagavond en Donderdagmiddag Tai Chi Chuan voor beginners
 • Op Donderdagavond en Vrijdagavond Tai Chi Chuan voor gevorderden.

Op de dinsdagavond voor beginners en middengroep is de groep erg groot geworden. We hebben dan ook besloten om op de woensdagavond een nieuwe cursus voor beginners en middengroep te starten. Het is dan ook mogelijk om van de dinsdagavond te schuiven naar de woensdagavond. 

Op woensdagavond beginnen we met de zwaard- en waaierlessen. De begincursus Tai Chi Chuan is dan van 19:45 tot 21:15. Van 21:15 tot 21:45 oefenen we de 48 Yang stijl mengvorm.

Het lesprogramma voor deze avonden:

 • Dinsdagavond:
  • 19:30 - 21:00  Chi Kung, Sun Style en 24 Yang vorm
  • 21:00 - 21:30  48 Yang vorm
 • Woensdagavond:
  • 18:30 - 19:15 Zwaardvormen
  • 19:15 - 19:45 Waaier
  • 19:45 - 21:15 Chi Kung, Sun Style en 24 Yang vorm
  • 21:15 - 21:45  48 Yang vorm

De lessen op donderdagavond blijven gelijk. We beginnen om 19:00 met de sabel- en zwaardlessen. Van 20:00 tot 22:00 de Chi Kung, Sun Style,  24 Yang vorm, 48 Yang vorm en de Chen-mix.

Op de vrijdagavond start een nieuwe waaiercursus voor beginners, deze is van 18:30 tot 19:30. Daarna van 19:30 tot 21:30 zoals op donderdag: Chi Kung, Sun Style, 24 en 48 Yang vorm en Chen-mix.

Voor iedereen is er nu de mogelijkheid een avond te kiezen die bij je past. We gaan dit seizoen de vormen verder uitdiepen en werken aan de essenties van de houdingen en bewegingen in de Tai Chi.

 

In het nieuwe seizoen beginnen wij met een uitbreiding van de waaiercursus op vrijdagavond. Deze waaiercursus is zowel voor beginners als voor gevorderden. Nieuwe leden die interesse hebben, kunnen instromen. De tijden zijn van 18:30 tot 19:30 dus voorafgaand aan de reguliere taiji lessen op vrijdagavond. Heb je interesse? Dan horen wij dit graag!

 

Op 10 juni 2018 wordt weer de jaarlijkse Open dag Water en Recreatie georganiseerd in het Streekbos. Ook deze keer zal Taijischool Shen weer aanwezig zijn bij dit leuke evenement. Wij geven demonstraties Taiji en QiGong en wij laten zien wat Taijischool-shen te bieden heeft, bijvoorbeeld:

 

Yang-style 24 

 

Waaier vormen

 

Yang 24

Sabel vorm

 

Yang 48

 

Je kunt ons op deze plek vinden:

Zien we jou ook op 10 juni?

 

De dagen worden steeds korter en het jaar is al bijna weer voorbij. De pepernoten en kerstkransjes liggen al een tijdje in de winkels. Ook onze traditionele kerstviering staat dan weer voor de deur.

 

Dit jaar vieren we het feest op 17 december.

Alle cursisten zijn weer van harte uitgenodigd. 

 

Tijd: 13.00-16.00 uur

Zaal open: 12.30 uur

Bijdrage: € 5,00 p.p.

 

 

Wij gaan weer ons best doen om de zaal prachtig en sfeervol te versieren. Onze vraag aan jullie is of jullie wat lekkers te eten of te drinken willen meenemen.

Wil je zelf of samen met anderen een demonstratie geven of ons met een ander talent verrassen? Laat het ons maar even weten.

Verder komen deze middag alle vormen weer aan bod, genieten we van een hapje en een drankje, en sluiten we af met de klankschalen.

 

 

Het inschrijfformulier ligt klaar op de bok!

 

 

Warme groet,

 

Gerard en Margareth