Nieuws

 Taijischool Shen gaat elke laatste vrijdag van de maand een meditatiebijeenkomst organiseren om het weekend ontspannen te beginnen. De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 29 september.

Deze avonden zijn voor iedereen geschikt. Het gaat erom, om rust in jezelf te vinden.

Op dit moment leven we in een lastige tijd. De huidige maatschappij brengt soms veel zorgen en onrust met zich mee. We worden constant geprikkeld, computer, telefoon, de onrust in de wereld, en de beslommeringen in ons eigen leven. Hierdoor raken we soms de verbinding met onszelf, en wie we werkelijk zijn als persoon, kwijt. Het is belangrijk voor ieder mens om tot rust te komen, en daarmee ook in verbinding met jezelf.

Wij doen dit door middel van een lichte energie oefeningen, een geleide meditatie, en de helende klanken van de klankschalen en andere instrumenten. De vibraties van de klankschalen kunnen als golven door je lichaam gaan, en op deze manier hun helende werking doen.

Bij ons is iedereen welkom, of je nou een rustpunt zoekt, of je zelf beter wilt leren kennen, beginner of gevorderde bent, het maakt niet uit.

Trek wel makkelijk zittende kleding aan, en neem een warme deken of slaapzak en een kussentje mee. Om 20.00 starten we met lichte energie oefeningen. Daarna kan iedereen op zijn matje gaan liggen of zitten.

Laat je meevoeren in de geleide meditatie en de weldadige klanken van onder andere de klankschalen.

We sluiten deze avond rond half tien af met meditatie-thee en de gelegenheid om even na te praten. Je hoeft geen lid te zijn van onze taijischool. Ook deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de gymzaal van de Praktijkschool in StedeBroec.

De bijdrage voor deze bijeenkomst is 20 euro. Je kunt je aanmelden via telefoonnummer 06-40398264 middels Whatsapp, of via het contactformulier op deze website. Hopelijk tot ziens, we maken er ontspannen avonden van!

Nog even de gegevens op een rijtje:

Tijd:  Van 20.00 tot 21.30
Binnenkomst: 19:45
Plaats: Gymzaal Praktijkschool Stedebroec, Annie M.G. Schmidtweg 1 Grootebroek
Kosten: € 20,- per avond
Zelf meenemen: Makkelijk zittende kleding, warme deken of slaapzak, hoofdkussentje

 

 

 

 

 

 

Warme groet,

Gerard en Margareth.

 

 

 

In de zomer heeft Taijischool Shen een aangepast lesrooster. Onze vakantieperiode begint op 24 juli en duurt tot 1 september. In die periode worden de lessen bij voldoende deelname op de volgende tijdstippen gegeven:

 • Dinsdagavond ( gevorderden )
  • Zwaard  19.00 - 19.30
  • Tai Chi en Chi Kung 19.30 - 21.30
 • Woensdagavond ( beginners) Chi Kung en Tai Chi 19.00 - 21.00

 

Van maandag 31 juli tot en met vrijdag 11 augustus zijn er geen lessen. Vanaf dinsdag 5 september beginnen de lessen weer volgens het normale lesrooster.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

In week 52 hebben wij Kerstvakantie en zijn er geen Taichi lessen. Dit geldt vanaf maandag 26 december tot en met zondag 1 januari. 

 

Ook deze zomer heeft Taijischool Shen weer een aangepast lesrooster. Onze vakantieperiode begint op 16 juli en duurt tot 16 augustus. In die periode worden de lessen bij voldoende deelname op de volgende tijdstippen gegeven:

Dinsdagavond 19.30 - 21.30

Donderdagmiddag 15.00 - 17.00

Donderdagavond 20.00 - 22.00

Van maandag 25 juli tot en met vrijdag 5 augustus zijn er geen lessen. Vanaf woensdag 17 augustus beginnen de lessen weer volgens het normale lesrooster.

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie!

In augustus 2022 starten wij met een nieuwe cursus Taichi voor beginners. Deze lessen zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Beweging heeft een positief effect op het lichaam en het immuunsysteem.

De lessen duren 2 uur, inclusief een thee pauze, en worden vroeg in de avond gegeven (19:00 - 21:00). We beginnen deze lessen met eenvoudige Chi Kung - spier- en balansoefeningen. Daarna gaan wij de 24 Yang vorm leren.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met de beginselen van Tai Chi?  Meld je dan aan via het contact formulier op de website, of bel voor meer informatie met Gerard Broeders:  06-40398264

Nog even alles op een rijtje:

 • Beginnerscursus Taichi Yang style
 • Cursus voor volwassenen
 • Lestijd: woensdagavond van 19:00 - 21:00
 • Plaats: de gymzaal van de praktijkschool in Grootebroek    (deze bevindt zich aan de achterzijde van de school)
 • Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!

De zomervakantie nadert zijn einde. Vanaf begin september start het nieuwe seizoen met het volledige programma. Wij hopen dat de Corona maatregelen soepel blijven en er veel mogelijk blijft.

Op vrijdagavond starten wij weer opnieuw met de Chen mixvorm vanaf het begin. Wil je ook deze mooi vorm leren? Dat kan, het is geschikt voor zowel beginners als gevorderde Taichi beoefenaars. Meld je aan bij Gerard voor instromen op de vrijdagavond.

Ook bij de waaierlessen op de vrijdagavond kunnen nieuwe leerlingen instromen. We gaan er met zijn allen weer een mooi seizoen van maken!

 

 

 

 

Bij Taichischool Shen kunt u instromen als beginner waarbij we de 24 Yang stijl vorm leren. Deze lessen zijn geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Beweging heeft een positief effect op het lichaam en het immuunsysteem.

De lessen duren 2 uur, inclusief een thee pauze, en worden vroeg in de avond gegeven (18.30- 20.30). We beginnen deze lessen met eenvoudige qigong- spier- en balansoefeningen, gevolgd door een korte meditatie, en de beoefening van de Taichi vorm.

Wij hanteren de nodige maatregelen tegen Corona. We vragen iedereen zich zoveel mogelijk thuis om te kleden in gemakkelijke en soepele kleding, en bij de ingang van de gymzaal staat zeep en desinfectiemiddel.
Uiteraard kunnen wij de anderhalve meter garanderen.

Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met de beginselen van Tai Chi, meld je dan aan via het contact formulier op de website, of bel voor meer informatie met Gerard Broeders:  06-40398264

Nog even alles op een rijtje:

 • Beginnerscursus Taichi Yang style
 • Cursus voor volwassenen
 • Lestijd: woensdagavond van 18.30-20.30
 • Plaats: de gymzaal van de praktijkschool in Grootebroek    (deze bevindt zich aan de achterzijde van de school)
 • Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!