Nieuws

Tai chi school Shen start binnenkort weer met een nieuwe cursus voor beginners in de Sun-style. Vanwege de compacte en zachte bewegingen is deze cursus met name ook zeer geschikt voor senioren. Beweging heeft een positief effect op het lichaam en het immuunsysteem.

De lessen duren 2 uur, inclusief een thee pauze, en worden vroeg in de avond gegeven (18.30- 20.30). We beginnen deze lessen met eenvoudige qigong- spier- en balansoefeningen, gevolgd door een korte meditatie, en de beoefening van de Sunstyle.

Wij hanteren de nodige maatregelen tegen Corona. We vragen iedereen zich zoveel mogelijk thuis om te kleden in gemakkelijke en soepele kleding, en bij de ingang van de gymzaal staat zeep en desinfectiemiddel.
Uiteraard kunnen wij de anderhalve meter garanderen.

Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met de beginselen van Tai Chi, meld je dan aan via het contact formulier op de website, of bel voor meer informatie met Gerard Broeders:  06-40398264

Nog even alles op een rijtje:

 • Beginnerscursus Tai Chi Sun-style
 • Met name geschikt voor senioren
 • Lestijd: woensdagavond van 18.30-20.30
 • Plaats: de gymzaal van de praktijkschool in Grootebroek    (deze bevindt zich aan de achterzijde van de school)
 • Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!

Vanaf 1 juli mogen de binnensporten weer starten. Onze TaiChi lessen gaan ook vanaf deze datum weer door. Wij hopen alle cursisten weer te ontmoeten in goede gezondheid! 

Daarbij gelden natuurlijk wel de richtlijnen van het RIVM om te zorgen dat wij elkaar niet besmetten. Over onze maatregelen hebben wij afspraken gemaakt met de directie van de Praktijkschool. De regels waaraan we ons moeten houden:

 • 1,5 meter uit elkaar
 • Bij verkoudheid, hoesten, niezen of koorts thuis blijven.
 • Als het mogelijk is zoveel mogelijk thuis omkleden, anders in de gymzaal.
 • Bij binnenkomst en na toiletgebruik, handen wassen en desinfecteren. Desinfectiemiddel stelt de school beschikbaar.

Verder voeren we een aantal aanpassingen door zolang de beperkingen gelden:

 • Het bijhouden van het lesbezoek in onze lesadministratie voeren wij zelf uit. Voor de algemene Tai Chi / Chikung lessen kan je maximaal één avond per week deelnemen om de groepsgrootte te beperken zodat we voldoende afstand kunnen bewaren in de zaal.
 • Tijdens de theepauze zetten we de zitbanken in een ruim vierkant neer zodat iedereen voldoende afstand kan houden. De thee wordt door één persoon ingeschonken en uitgedeeld. Het opruimen van de spullen in de zaal na de les wordt door onszelf gedaan.  
 • Als je op jouw avond verhinderd bent dan kan je inhalen op de woensdagavond of op de vrijdagavond. Bij ziekte of vakantie zullen we geen kruisje zetten, vakanties wel graag tijdig per email aan ons doorgeven. 

 

De afgelopen periode heeft Gerard niet stilgezeten, integendeel, hij heeft zich een nieuwe sabelvorm eigen gemaakt. Deze vorm kan jij ook leren, op de donderdagavonden van 18:45 tot 19:30. Meld je bij ons aan als je hierin geïnteresseerd bent. 

Zijn er nog vragen betreft de lessen en de nieuwe regels,  laat het ons weten!

Wij zien er naar uit om weer te beginnen wij hopen jullie ook!!

Warme groet,
Gerard en Margareth 

Tai chi voelt anders als je samen met een partner oefent.

In de vorm duw je in de lucht. Met een partner kun je testen of je daadwerkelijk in balans kunt blijven. En als je zelf niet beweegt, kan de ander jou in beweging zetten. Hoe ontspannen kun je dan bewegen? PH is ook een spel is waarbij je de ander uit balans probeert te brengen. Niet vanuit spierkracht om te zien wie de sterkste is maar vanuit de tai chi principes, dus met zachtheid.

In deze workshops  ervaar je hoe je PH kunt gebruiken om op (zeer) zachte wijze je tai chi vaardigheden te testen en te vergroten. Ook zonder of juist met veel tai chi ervaring ben je welkom! Voor wie wil: na afloop van de workshops kun je nog ‘vrij pushen’.

 

In de PH workshop in 23 februari neemt Cora Postma je mee naar de basisbeginselen van de PH. We onderzoeken hoe de tai chi basisprincipes uit de klassieken zich vertalen in de PH.

Tom Vrieling weet als geen ander hoe je vanuit structuur en ontspanning heel sterk kunt zijn in de niet agressieve zelfverdediging waar tai chi voor staat. Hij deelt zijn kennis en ervaring met ons in de workshop op 29 maart.

Enthousiasme, gedrevenheid en originaliteit kenmerken de workshops van Pim van den Broek. Hij benadert de PH vanuit de vijf elementen op 26 april. Zijn originele visie laat zich niet in een enkele stijl vangen en is systeem-overstijgend breed.

 

Erik Dreijer is een ervaren scheidsrechter en betrokken bij de STN competitie PH. Schrik niet van het woord ‘wedstrijd’. PH is ook te beoefenen als een leuk spel. Dat kunnen Erik Dreijer en Cora Postma je op 28 juni laten ervaren.

Ook Henk Janssen is een zeer ervaren docent die de technische aspecten van PH helder en invoelbaar kan presenteren. In zijn workshop op 25 oktober oefenen we hoe je elkaar kunt helpen bij het ontspannen in een goede structuur, middels oefeningen om beter te leren "luisteren" naar jezelf en de ander.

Vrij trainen betekent dat we elkaar als oefenpartners opzoeken en je samen kunt beslissen welke PH oefeningen je wilt trainen.

 

Wil je meedoen? Laat het ons tijdig weten!

 

Op 9 november werd door de Stichting TaijiQuan Nederland weer het jaarlijkse festival georganiseerd, ook dit jaar in Utrecht. Onderdeel van dit festival zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen Tai Chi. Dit jaar werd Taijischool-Shen vertegenwoordigd door Niels, Margreet en Cora. Alle drie hebben zij mooie medailles verdiend en veel plezier beleefd tijdens hun deelname. 

Een verslag van Cora vind je op deze link

Een verslag van Margreet vind je op deze link

Een verslag van Niels vind je op deze link.

 

Nu het buiten alweer vroeg donker begint te worden, zijn wij al met de voorbereiding bezig voor het komende Kerstfeest.

Dit zal worden gevierd op zondag 22 december 2019. Alle cursisten zijn weer van harte uitgenodigd.

Zoals elk jaar willen we er weer een fijn feest van maken met zijn allen. We doen ons best om de zaal prachtig te versieren. 

We vragen jullie om wat lekkers mee te nemen. Leef je uit in de keuken! Dan zorgen wij voor de koffie en de thee.

Tijd: 12.30- 16.00

Zaal open: 12.00

Bijdrage: € 8.00

 

 

Wil je zelf of samen met anderen een demonstratie geven of ons met een ander talent verrassen? Laat het ons maar even weten.

Verder komen deze middag alle vormen weer aan bod, genieten we van een hapje en een drankje, en sluiten we af met de klankschalen.

Het inschrijfformulier ligt klaar op de bok!

 

Warme groet,

Gerard en Margareth

 

 

 

 

Zet je het in je agenda?  De Open Dag Recreatie en Sport in het Streekbos is dit jaar op zondag 23 juni. Taijischool Shen zal ook dit jaar volop aanwezig zijn op dit gezellige en sportieve evenement. Je kunt kijken naar demonstraties maar ook zelf meedoen met de beginselen van Taiji en QiGong. Wij zijn er van 10:30 tot 16:30 maar je kunt ook gewoon even langswippen. Gezellig als je komt!

Je kunt ons vinden bij het strandje aan de rechterkant, op deze plek:

Taijischool Shen geeft op de woensdagavond les aan mensen die geen of weinig ervaring hebben met Taiji. Deze cursus is gericht op de basisvaardigheden van Tai Chi en Chi Kung. De lessen duren anderhalf uur. Eerst doen we een half uur Chi Kung oefeningen en daarna gaan we werken aan de 24 Yang handvorm en de Sun handvorm. De lestijden zijn van 19:45 tot 21:45 en ook deze lessen zijn in de gymzaal van de Praktijkschool.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op deze avond. Voor een gratis proefles ben je altijd welkom!

Meld je aan via het contactformulier of bel: 06-40398264