Blogs

STN-dag 9 november 2019 ( door Margreet )

STN-dag 9 november 2019…een datum die al manden omcirkeld in mijn agenda stond. Twee jaar na m’n debuut met zwaard, mocht ik weer aan de wedstrijd deelnemen maar nu als duo!

Samen met mijn maatje, mijn grote (heel grote) vriend Niels werden ik ingeschreven voor zwaard én voor sabel.

STN 2019 – Wat een beleving (door Cora Postma-Telman)

Al jaren was ik een vaste bezoeker van het STN festival; er was altijd meer dan genoeg te beleven. Eén mogelijkheid had ik net zoveel jaren links laten liggen; zelf meedoen aan de competities. Ik ben nu eenmaal niet zo competitief ingesteld. Maar ja, als je zelf les geeft, hoort die ervaring er wel bij, vond ik. Dus na de eerste stappen in Pushing Hands wedstrijden vorig jaar, stond er nu ook een handvorm op mijn inschrijfformulier: ‘onze Chen-mix’.

mijn Taiji

Taiji

Een aparte naam. Een oud Chinese vechtkunst. Yin-Yang, zachte vloeiende vormen, evenwicht.
Ik had het al eens gezien op televisie. De langzame bewegingen en de balans hierin trokken mij gelijk aan.
Het was mij een raadsel hoe iemand zo lang op één been kon staan.

Ik ben een beetje slungelig. Stootte mij aan de hoek van de tafel als ik er omheen liep en viel altijd wel gauw ergens overheen als een blok beton. Totaal geen controle.

verslag Open Dag Streekbos 2014

Op zondag 15 juni 2014 was Taijischool Shen weer aanwezig tijdens de Open Dag voor demonstraties in het Streekbos. Voor de Taijischool is het een mooie kans om het grotere publiek kennis te laten maken met Taiji. Voor ons is het weer een fijne gelegenheid om met de groep in de open lucht samen de vormen uit te voeren. Verder vinden wij dit soort dagen altijd erg gezellig dus het was niet erg om de Vaderdag een andere keer te vieren.

Meditatiemiddagen

Elke eerste zondag van de maand hebben wij een meditatie middag.

Het aantal deelnemers aan de eerste meditatiemiddag was overweldigend groot.

Gerard verzorgde een klankschalenconcert dat door velen als weldadig werd ervaren. Margareth maakte haar debuut als verteller.
Haar stem begeleidde de ontspanningsoefeningen op passende wijze. 

Deze meditatiemiddagen zijn niet alleen bedoeld voor leerlingen van Taijischool Shen maar ook voor anderen.
Dus als je je partner of een vriend(in) mee wil nemen zijn zij welkom!

Inschrijven vooraf is wenselijk.

Kerstviering 2013

De kerstviering bij Shen is bijzonder. Ik kan me niet voorstellen dat een andere leraar er net zoveel werk van maakt als Gerard. Samen met Margareth en Patricia had hij er een dag over gedaan om de zaal aan te kleden. Ik heb vijf kerstvieringen meegemaakt en ik weet wat ik kan verwachten. Toch valt mijn mond elk jaar open als ik dat oerwoud van groen, goud en rood binnenloop. Ieder jaar is de zaal uitbundiger versierd.

STN festival 2013

Dit jaar viel het STN festival op 16 november, boven op mijn verjaardag. Ik heb geen seconde overwogen om thuis te blijven en dat was maar goed ook. Dit festival leverde een prima geslaagd verjaarsfeest op met leuke mensen; vertier en vermaak; een beetje spanning; en cake en knuffels.

Hannover 2013

Op 26 oktober 2013 deed ik mee aan het German Taijiquan Open (GTO) in Hannover. Via het Nederlands Taiji Team (NTT) waarvan ik lid ben, hadden nog vier vrouwen zich ingeschreven, en er gingen zes juryleden mee. Het waren allemaal mensen die ik ken en dat maakte het toernooi bij voorbaat gezellig. Nu is gezelligheid niet de reden waarom ik meedoe aan een toernooi. Het gaat mij om de uitdaging rustig te blijven onder minder gunstige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld stijf staan van de zenuwen. Maar in Hannover gebeurden meer ongunstige dingen.

Pages

Subscribe to RSS - blogs