Blogs

mijn Taiji

Taiji

Een aparte naam. Een oud Chinese vechtkunst. Yin-Yang, zachte vloeiende vormen, evenwicht.
Ik had het al eens gezien op televisie. De langzame bewegingen en de balans hierin trokken mij gelijk aan.
Het was mij een raadsel hoe iemand zo lang op één been kon staan.

Ik ben een beetje slungelig. Stootte mij aan de hoek van de tafel als ik er omheen liep en viel altijd wel gauw ergens overheen als een blok beton. Totaal geen controle.

verslag Open Dag Streekbos 2014

Op zondag 15 juni 2014 was Taijischool Shen weer aanwezig tijdens de Open Dag voor demonstraties in het Streekbos. Voor de Taijischool is het een mooie kans om het grotere publiek kennis te laten maken met Taiji. Voor ons is het weer een fijne gelegenheid om met de groep in de open lucht samen de vormen uit te voeren. Verder vinden wij dit soort dagen altijd erg gezellig dus het was niet erg om de Vaderdag een andere keer te vieren.

Meditatiemiddagen

Elke eerste zondag van de maand hebben wij een meditatie middag.

Het aantal deelnemers aan de eerste meditatiemiddag was overweldigend groot.

Gerard verzorgde een klankschalenconcert dat door velen als weldadig werd ervaren. Margareth maakte haar debuut als verteller.
Haar stem begeleidde de ontspanningsoefeningen op passende wijze. 

Deze meditatiemiddagen zijn niet alleen bedoeld voor leerlingen van Taijischool Shen maar ook voor anderen.
Dus als je je partner of een vriend(in) mee wil nemen zijn zij welkom!

Inschrijven vooraf is wenselijk.

Kerstviering 2013

De kerstviering bij Shen is bijzonder. Ik kan me niet voorstellen dat een andere leraar er net zoveel werk van maakt als Gerard. Samen met Margareth en Patricia had hij er een dag over gedaan om de zaal aan te kleden. Ik heb vijf kerstvieringen meegemaakt en ik weet wat ik kan verwachten. Toch valt mijn mond elk jaar open als ik dat oerwoud van groen, goud en rood binnenloop. Ieder jaar is de zaal uitbundiger versierd.

STN festival 2013

Dit jaar viel het STN festival op 16 november, boven op mijn verjaardag. Ik heb geen seconde overwogen om thuis te blijven en dat was maar goed ook. Dit festival leverde een prima geslaagd verjaarsfeest op met leuke mensen; vertier en vermaak; een beetje spanning; en cake en knuffels.

Hannover 2013

Op 26 oktober 2013 deed ik mee aan het German Taijiquan Open (GTO) in Hannover. Via het Nederlands Taiji Team (NTT) waarvan ik lid ben, hadden nog vier vrouwen zich ingeschreven, en er gingen zes juryleden mee. Het waren allemaal mensen die ik ken en dat maakte het toernooi bij voorbaat gezellig. Nu is gezelligheid niet de reden waarom ik meedoe aan een toernooi. Het gaat mij om de uitdaging rustig te blijven onder minder gunstige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld stijf staan van de zenuwen. Maar in Hannover gebeurden meer ongunstige dingen.

North Sea Tai Chi 2013: op zoek naar de bubbling well

Kalm loop ik het terrein van North Sea Tai Chi in Spaarnwoude op. Die kalmte is uiterlijke schijn. Van binnen ben ik een huppelend veulen dat niet kan kiezen wat ze eerst wil doen: bekenden begroeten; over het meer kijken naar de landende vliegtuigen; me melden bij de organisatie, of bramen plukken. Ik combineer het eerste en het laatste.

Vierde Shen-weekend: eenzaam en alleen

Het vierde Shen weekend verliep niet zoals het ons voor ogen stond. Toen ik op de camping arriveerde, stonden Karin, Paula en Ingrid op me te wachten. In hun auto. Totdat het zou ophouden met regenen. Een heel uur later waren de tentjes opgezet en stond de partytent te klapperen in windkracht acht.

De wijzen op de dunne mat

In november meldde ik me aan als lid bij het Nederlands Taiji Team. Dat is geen eliteploeg maar een team dat als doel heeft om de drempel voor deelname aan toernooien te verlagen. Het NTT is opgericht door Cora van Geel, Nel van Biezen en Judith van Drooge. Als je je verdiept in het taiji landschap van Nederland kom je hun namen al snel tegen. De NTT verzorgt wedstrijdtrainingen en coördineert inschrijvingen voor toernooien en eventueel accommodatie in het buitenland.

Pages

Subscribe to RSS - blogs