Taiji?

De benamingen Taiji of taijiquan en Tai Chi of Tai Chi Chuan worden vaak door elkaar gebruikt als verschillende vertalingen van het Chinese karakterschrift. Op de vraag: Tai Chi Chuan, wat is dat?, zal elke leraar een ander antwoord geven . Het antwoord van Taijischool-Shen is elk jaar anders. En los daarvan ervaart elke leerling Tai-Chi weer anders.

Van de buitenkant gezien is Tai-Chi een bewegingskunst, die wordt gekenmerkt door series langzaam uitgevoerde bewegingen.

Wat we er verder van kunnen zeggen is dat Tai-Chi van oorsprong een doeltreffende vechttraining is, maar in de afgelopen 400 jaar heeft Tai-Chi zich vooral ontwikkeld tot een methode om gezond te blijven.

Wat we proberen te ontwikkelen is innerlijke kracht: kracht die voort komt uit ontspanning. Tai-Chi wordt daarom gerekend tot de innerlijke vechtkunst. Hierin onderscheidt Tai-Chi zich zowel van sport (kracht door inspanning) als van yoga (ontspanning zonder kracht). Innerlijke vechtkunst stelt geen eisen aan je lichaamsconditie maar wel doorzettingsvermogen!

Tai-Chi Chuan is een onderdeel van Wushu, wat letterlijk staat voor krijgskunst. Een interne, zachte vorm van wushu is het tai-chi.

Info 06-40398264

Taijischool Shen