verslag Open Dag Streekbos 2014

Op zondag 15 juni 2014 was Taijischool Shen weer aanwezig tijdens de Open Dag voor demonstraties in het Streekbos. Voor de Taijischool is het een mooie kans om het grotere publiek kennis te laten maken met Taiji. Voor ons is het weer een fijne gelegenheid om met de groep in de open lucht samen de vormen uit te voeren. Verder vinden wij dit soort dagen altijd erg gezellig dus het was niet erg om de Vaderdag een andere keer te vieren.
Wij hadden weer een prachtig veld gekregen voor de demonstraties. Gerard was al vroeg in de ochtend begonnen om de partytent op te bouwen. Langzaamaan kwamen er meer mensen en iedereen stak de handen uit de mouwen om met de opbouw te helpen. Om elf uur konden we rustigaan beginnen met de qigong oefeningen. Ook de oefeningen met de taiji-bal kwamen aan bod.
Na deze warming-up kregen we het al lekker warm, ook doordat het een prachtig zonnige dag was. Met de hele groep werd de 48 vorm uitgevoerd die iedereen nu wel voldoende kent om mee te doen. Intussen begon het aantal toeschouwers ook toe te nemen.
Daarna kwamen afwisselend demonstraties met de enkele en dubbele waaiers, de zwaardvormen, de sabel en andere handvormen. Erg leuk was het moment dat een aantal enthousiaste jongedames wilden meedoen. Met hun hebben we de eerste beginselen van 24 vorm geoefend.
Cora gaf ook een demonstratie van de stokvorm en van de oefeningen met de taiji bone.
Verder hebben we nog pushing hands beoefend, bijgekletst, thee en koffie gedronken en de dag besloten met een ijsje. Kortom, een hele leuke dag met een gezellige groep.