Désirée's blog

Kerstviering 2013

De kerstviering bij Shen is bijzonder. Ik kan me niet voorstellen dat een andere leraar er net zoveel werk van maakt als Gerard. Samen met Margareth en Patricia had hij er een dag over gedaan om de zaal aan te kleden. Ik heb vijf kerstvieringen meegemaakt en ik weet wat ik kan verwachten. Toch valt mijn mond elk jaar open als ik dat oerwoud van groen, goud en rood binnenloop. Ieder jaar is de zaal uitbundiger versierd.

STN festival 2013

Dit jaar viel het STN festival op 16 november, boven op mijn verjaardag. Ik heb geen seconde overwogen om thuis te blijven en dat was maar goed ook. Dit festival leverde een prima geslaagd verjaarsfeest op met leuke mensen; vertier en vermaak; een beetje spanning; en cake en knuffels.

Hannover 2013

Op 26 oktober 2013 deed ik mee aan het German Taijiquan Open (GTO) in Hannover. Via het Nederlands Taiji Team (NTT) waarvan ik lid ben, hadden nog vier vrouwen zich ingeschreven, en er gingen zes juryleden mee. Het waren allemaal mensen die ik ken en dat maakte het toernooi bij voorbaat gezellig. Nu is gezelligheid niet de reden waarom ik meedoe aan een toernooi. Het gaat mij om de uitdaging rustig te blijven onder minder gunstige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld stijf staan van de zenuwen. Maar in Hannover gebeurden meer ongunstige dingen.

North Sea Tai Chi 2013: op zoek naar de bubbling well

Kalm loop ik het terrein van North Sea Tai Chi in Spaarnwoude op. Die kalmte is uiterlijke schijn. Van binnen ben ik een huppelend veulen dat niet kan kiezen wat ze eerst wil doen: bekenden begroeten; over het meer kijken naar de landende vliegtuigen; me melden bij de organisatie, of bramen plukken. Ik combineer het eerste en het laatste.

Vierde Shen-weekend: eenzaam en alleen

Het vierde Shen weekend verliep niet zoals het ons voor ogen stond. Toen ik op de camping arriveerde, stonden Karin, Paula en Ingrid op me te wachten. In hun auto. Totdat het zou ophouden met regenen. Een heel uur later waren de tentjes opgezet en stond de partytent te klapperen in windkracht acht.

De wijzen op de dunne mat

In november meldde ik me aan als lid bij het Nederlands Taiji Team. Dat is geen eliteploeg maar een team dat als doel heeft om de drempel voor deelname aan toernooien te verlagen. Het NTT is opgericht door Cora van Geel, Nel van Biezen en Judith van Drooge. Als je je verdiept in het taiji landschap van Nederland kom je hun namen al snel tegen. De NTT verzorgt wedstrijdtrainingen en coördineert inschrijvingen voor toernooien en eventueel accommodatie in het buitenland.

Kerstviering 2012

De kerstviering is een prachtige gelegenheid om bij te praten met leden uit een andere groep, met mensen die verhuisd zijn, die terug zijn van ziek of die het te druk hebben op het werk om elke week op les te komen. De meeste leden zijn aanwezig op de viering en er hangt een feestelijke en gezellige sfeer.

STN festival 2012

Eind november ben ik naar het STN-festival in Nieuwegein geweest. In principe was dat het laatste festival, tenzij zich mensen melden om de organisatie op zich te nemen. Het zou jammer zijn als een evenement als dit zou verdwijnen want behalve een ontmoetingsplek is het een prachtige manier om wat op te steken over tai chi.

North Sea Tai Chi: een korte vakantie!

Vorig jaar werd ik door Cora nog gedwongen mee te gaan naar het North Sea Tai Chi festival. Dit jaar had ik totaal geen aanmoediging nodig om me in te schrijven. Het NSTC is namelijk een korte vakantie. Het begon al ’s ochtends vroeg toen ik op de snelweg werd gepasseerd door jakkeraars, strak in het (mantel)pak. Ik moest erom lachen: in mijn sportkleding reed ik ongehaast naar Spaarnwoude. Op het terrein heerste niets dan rust. Mensen dronken thee op het terras bij het meer, er klonken buitenlandse talen. Het was alsof ik ver van huis was.

Derde Shen weekend: vrouwenthee en voetmassages

Net als vorig jaar vierden we het Shen weekend op Kennemer Duincamping Bakkum. Op zaterdag waren we met z’n twintigen: vooral leden van de school maar ook familie.

We startten de dag met een kop thee en wafels met aardbeien en slagroom. Behalve gewone thee was er speciale: biologische ‘women’s energy’ en ‘women’s balance’. Niels moet daarvan hebben gedronken want tijdens de zwaardvorm begon hij ineens te multitasken, iets wat alleen vrouwen goed kunnen. Terwijl hij zijn zwaard liet zwaaien legde hij zoon Joeri de techniek uit van het vliegeren.

Pages

Subscribe to RSS - Désirée's blog